Meta Journalism

Proofreading the first draft of history

Θα κάνεις και εσύ αίτηση στην ΕΣΗΕΜΘ;

2 Σχόλια


Πρόσφατα έμαθα για την ύπαρξη ενός portal για την ενημέρωση της γυναίκας επιχειρηματία το http://www.businesswoman.gr/. Δεν έχω άποψη για το portal παρά μόνο από το ένα και μοναδικό κομμάτι που διάβασα: «Παναγιώτης Ψωμιάδης, 24 ώρες μαζί.»

Η συντάκτρια του κειμένου δίνει μοναδικά μαθήματα δημοσιογραφίας, αλλά και γνώσης καλών ελληνικών. Ξεκινά σπατουλάροντας τον Νομάρχη με χαρακτηρισμούς όπως » Λεβεντιά, χαμόγελο, ανθρωπιά!!» και συνεχίζει δείχνοντας το επίπεδο των ελληνικών της με τους επόμενους χαρακτηρισμούς «Επιτυχημένος, σοβαρός, χαρακτηριστικός (!!!!), χαρισματικός!!» για να τελειώσει την εισαγωγή με τα υπόλοιπα που είχε στο μυαλό της «Μάχεται, μοχθεί, ακούει, μαθαίνει, συναντά, κερδίζει την εμπιστοσύνη, εργάζεται, εργάζεται!! Διοικεί!!«. Στην ουσία μας παρουσίασε τον Νομάρχη που έχει στο μυαλό.

Με την επόμενη παράγραφο προσπαθεί να μας δείξει πόσο αντκειμενική δουλειά κάνει αφού «Κάποιο Σάββατο, τον έκλεψα από υποχρεώσεις,«τον κ. Νομάρχη», τον δικό μας, αγαπητό και φιλικό, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με σκοπό να γράψουμε μαζί, για την ζωή του, για τις προσωπικές ισορροπίες του, και τις απόψεις του, στο κάθε τι…«. Έτσι τον παρακαλούθησε κατα πόδας αφού πρώτα «Συναντηθήκαμε σε ένα καφέ, με θέα την θάλασσα, συζητήσαμε, περπατήσαμε, χαιρετήσαμε ανθρώπους…» Η συντάκτρια όντας σίγουρη ότι συμφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς της, τραβάει το σχοινί κι άλλο χαρακτηρίζοντας τον Πανίκα, ούτε λίγο ούτε πολύ κάτι σαν τον Che «Την εικόνα του την γνωρίζετε, το έργο του φανερό, ποιος άραγε είναι ο επαναστάτης «άνθρωπος» που χάραξε πορεία για τον τόπο μας ;» Τι λες; «Αδελφός» του Castro; Και χάραξε πορεία ΓΙΑ τον τόπο μας;

Αφού η εισαγωγή τα είπε όλα, είπε να μας παρουσιάσει και την συνέντευξη με την προτότυπη ατάκα : «Κύριε Ψωμιάδη, ας ρίξουμε φως, στην προσωπική σας ζωή, και ας μάθουμε, τα μυστικά, τις ανησυχίες σας, την ζωή που καλά κρατάτε «κρυμμένη», μακριά από τα φώτα, μόνο για εσάς…. «. Καπάκι αρχίζουν οι «σκληρές» τύπου Χατζηνικολάου ερωτήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε κατηγορίες :

Κατηγορία πρώτη : Ερωτήσεις τύπου trivial pursuit

«…Για σας τι αποτελεί γνώση ; τι σας δυναμώνει ; τι σας πεισμώνει ; αν ντρέπεστε για λάθη…Σήμερα υπάρχει στη ζωή μας φιλία, αγνότητα, αρετή ;…Τι θεωρείται λάθη ζωής, τι σωστά ; Και πόσο μετρά η ειλικρίνεια για εσάς ;…Η αλαζονεία στην εξουσία υπάρχει στην πολιτική ; Και πόσο σκληρή είναι ; Από φόβο, κίνδυνο, ψέμα, τίτλους, εντυπώσεις….»

Κατηγορία δεύτερη : Να σας δώσω μια αβάντα;

«…Πώς μεγαλώσατε, σε τι οικογένεια; και τι επιρροές δεχτήκατε;…Όταν ξυπνάτε κάθε πρωί, δίπλα στην οικογένεια, τι είναι αυτό που εύχεστε για την ημέρα που έρχεται ;…Για σας τι αποτελεί γνώση ; τι σας δυναμώνει ; τι σας πεισμώνει ; αν ντρέπεστε για λάθη…Πιστεύετε ότι ο τρόπος ζωής ενός ανθρώπου και ενός πολιτικού που συνυπάρχουν, και οι ανάγκες που δημιουργούνται στην καθημερινότητα, σας επηρεάζουν και πού ;…»

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η επόμενη ερώτηση, αλλά την έχω ξεχωριστά γιατί παρθέτω και την απάντηση που είναι για Όσκαρ

«Οι λέξεις : ζωή, άνθρωπος, καλοσύνη, ελπίδα, πίστη, γυναίκα, παιδί, ελευθερία, καθήκον, χαρά, δάκρυ, τι θέση κατέχουν ;

Σας βρίσκω διαβασμένη! Όλα αυτά που λέτε σκιαγραφούν τον άνθρωπο Ψωμιάδη, περιγράφουν έννοιες και αξίες που βρίσκονται στην κορυφή της ζωής μου.»

Κατηγορία τρίτη: Την ευχή σου παπούλη

«…Το μήνυμα σας για αυτή την πόλη, που αγαπάμε, γιατί είναι οι ρίζες μας, η ιστορία μας, ο τόπος μας…Μια ευχή για τους νέους μας, μια συμβουλή σας! Τι θέση κατέχει για εσάς η γυναίκα σήμερα στη κοινωνία ;…Ένα τραγούδι που αγαπάτε πείτε μου…να γράψουμε επίλογο…γιατί 24 ώρες, δεν θα έφταναν μαζί σας, να μιλήσουμε για όνειρα, για αναμνήσεις, για προσδοκίες, για προσπάθεια και αγάπη, για τον έρωτα της ζωής που πλημμυρίζεται!»

Και βέβαια πριν από την τελευταία ερώτηση μαθαίνουμε ότι από το πρωί του Σαββάτου έως το σούρουπο του Σαββάτου ο χρόνος που περνά είναι 24 ώρες!!!!

«Για το τέλος άφησα το καλύτερο καθώς το σούρουπο, μας βρήκε…μετά από ώρες, με ένα ποτηράκι κρασί και μουσική…έτσι απλά για ευχές…»

Και τώρα θα ακολουθήσει ολόκληρος ο επίλογος της κας Δώρας Κίτσης – Μακρίδου η οποία, ίσως, κάποια στιγμή θελήσει να γίνει και επίσημα δημοσιογράφος μέσα από τις διαδικασίες της ΕΣΗΕΜΘ, με την στήριξη του συστήματος και ίσως κάποιου μπάρμπα. Ελπίζω, όταν και αν γίνει αυτό να της ζητήσουν δείγμα γραφής και να πάρουν κάτι καλύτερο από αυτό

«Κ. Ψωμιάδη, Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας….

Σας ευχαριστώ για όσα μοιραστήκαμε..

Σας ευχαριστώ που η παρουσία σας και η απλότητα σας, με έκανε να νιώσω συναισθήματα ποικίλα, και αισθάνομαι τυχερή που σας συνάντησα, γιατί ανακάλυψα στοιχεία του εαυτού σας που κάποιοι δυσκολεύονται να προσέξουν ή να δουν. Τώρα… μαζί τα γράψαμε, θα τα διαβάσουν «όλοι»….

Να είστε καλά, «γερός, χαρούμενος, να ξαναγεννιέστε από την ψυχή που διαθέτετε»

Το να είσαι καλλιεργημένος και γεμάτος ως όν, σου προσφέρει απλόχερα καλές ανθρώπινες σχέσεις….«
Υ.Γ. Η φωτογραφία και το link στο βιογραφικό της συντάκτριας είναι από μέσα από το κείμενό της. Δεν την δίνω. Όποιος κάνει τον κόπο να πάει στο άρθρο της θα τα βρει και τα δυο.

Written by argos

27 Σεπτεμβρίου 2006 στις 2:57 μμ

Αναρτήθηκε στις Internet

2 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. Χρειάζονται σχόλια; Ε, ναι, χρειάζονται!!!Έλεος πια.

    libera

    27 Σεπτεμβρίου 2006 at 3:33 μμ

  2. Τον τσάκισε τον Ψωμιάδη το κανάλι, ε? Σκληρή μεταχείριση…

    ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

    27 Φεβρουαρίου 2007 at 4:25 πμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: