Meta Journalism

Proofreading the first draft of history

Δεοντολογία: Υποχρεώση ή υποκρισία;

leave a comment »

Ημερίδα στην Αθήνα με αφορμή τη νέα συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και το BBC World

Η Καθημερινή της 25ης Μαρτίου έχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για την συζήτηση στο King George όπου, όπως διαβάζουμε συμμετείχαν ο κύριος Ρουσόπουλος, ο κύριος Χρυσοχοϊδης, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Τζέρεμι Χίλμαν του BBC και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ.

Δεν αντέχω και θα μπω στο ζουμί που δεν είναι άλλο από το ότι ειπώθηκε σε αυτή τη κουβέντα 2 φορές η λέξη blogs και αυτό είναι κάτι σημαντικό, δεδομένων των σχετικών δηλώσεων του κύριου Ρουσόπουλου στο διεθνές meeting IGF, στα τέλη του περασμένου έτους.

Η πρώτη είναι από τον κύριο Χρυσοχοϊδη:

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον τμήμα της ομιλίας του κ. Χρυσοχοΐδη αφορούσε την επίδραση του Διαδικτύου και των blogs στην ενημέρωση. «Ο Τύπος δεν έχει πια την αποκλειστικότητα στην ενημέρωση.

και η δεύτερη από τον Τζέρεμι Χίλμαν:

Εχουμε χρησιμοποιήσει διάφορους τρόπους για να γνωρίζουμε τις απόψεις του κοινού, έχουμε ξεκινήσει μια σειρά καθημερινών blogs από ανώτερα στελέχη του BBC, όπου κάνουν λόγο για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις πάνω στη διαμόρφωση του προγράμματος.

Έτσι λοιπόν κάνουν, στην Αγγλία, και εμείς εδώ στην τριτοκοσμική Ελλάδα ακόμα παλεύουμε με την υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ σε εργολάβους δημοσίων έργων, εφοπλιστές και εκδοτικούς οίκους – παύλα – αυτοκρατορίες.

Διαβάστε & δείτε περισσότερα:

1. http://www.skai.gr/master_story2.php?id=42648

Written by Mystery Guy

29 Μαρτίου 2007 στις 7:26 πμ

Σχολιάστε